Kedves Ügyfeleink! Áruházunkban azonnal vihető WPC teraszburkolat és WPC kerítéselem készlet található.

Arrow up
Arrow down
Skip to main content

Szaktanácsok

Mi a teendőm? Egyszerű! Információt kell kapnom, majd referenciát kell látnom ahhoz, hogy később ne bosszankodjak.

Saját tapasztalatom nagyon sok van. Szakértelmem hiányában az elmúl 20 évben, általában csak a pénzt költöttem festékekre, különböző alapanyagokra. Bel térben nem tapasztaltam negatív problémákat, valószínű mivel eső nem esik a nappaliban vagy hálószobában.

Viszont a kültéri fa festésnél, mindig volt hiba.

Ami nagyon fontos és mindig ajánlom a kiváló minőség érdekében:Hogyan válasszak Fénylakk alapanyagot? (284.31 kB) A gyártmányismertető által megadott rétegekvastagság betartása a legfontosabb kritérium!

-az alapozás, talán a legfontosabb munka! Miért? Mert a fa felső felületét és a fedőfestéket összeköti. Mert a kültéri alapozóban gomba és kékpenész elleni védelem van. Mert pólustömítő hatása van, így a fedőfesték első rétege is tetszetős lesz, mivel nem tud beszívódni a fába és már a vízzárás első rétege felkerül a fa külső felületére.

- a 3rétegű fedő festés a teljes vízzárás érdekében. Sajnos sokan pénzspórolás miatt nem végzik el a kültéri 4 rétegű festést. Aki eldöntötte, hogy a fa az ő alapanyaga, az gondoljon a megfelelő ápolására is! Körülbelül a gyakorlat azt mutatja ,hogy a megvásárolt fa anyag értékének a az 1/3.-a festék költség.

Pl.:20m2 kerítés "vörösfenyő" kb.:3690.-Ft/m2 áron számolva=82000.-Ft veszteséggel - hulladékkal (egyéb csavarokat stb. itt nem számoltam) a festék: alapozó 4liter, ami 40m2-re elég 7160.-Ft fedő festék 10 liter, ami 23000.-ft

Ha nem akarunk 5 éven belül festeni megint, így kell dolgoznunk! Nem érdemes spórolni a festéken ez nagyon fontos! Ha hibázunk, kezdhetjük elölről, dupla munka, dupla festék költség,dupla idő,és a fa lehet, hogy károsodott ,beszürkült, netán ami még rosszabb gombás lett vagy penészes . Ugye ez elég rosszul hangzik?

Tartsuk be a rétegrendet!

Saját tapasztalat: Vásároltam egy elég népszerű fa lazúr festéket kb. 3000.-ft volt egy 0,75l kiszerelés. A saját kerítésemet 4 rétegben festettem, mint ahogyan a fentiekben leírtam, áprilisban. Augusztusban meglepődve vettem észre hogy a fa keményebb részeinél pl. csomóknál nem találtam meg a festéket mintha a nap leszívta volna róla! 6hónap alatt. Ez egy selyemfényű festék volt. 2010 nyarán ráadásul a nap sem sütött rengeteg eső volt.

Ez év nyarán került be a kínálatunkba a Fénylakk Magyar márka. Gondoltam kipróbálom meg hát nekem beszerzési áron van . Szeptember végén, október elején átfestettem a teljes kerítésemet 2szer KT sötét mahagóni selyemfényű Fénylakkal. Ma is olyan a kapu és kerítésem mintha tegnap festettem volna le. A selyem fény ugyanolyan. Ha esik az eső, az esőcseppek gyöngy formájában tündökölnek a fa elemein, olyanok, mint a frissen polírozott autón az esőcseppek.

Ez a festék rendkívül jól tapad, gyorsan szárad (eddig nem említettem, vizes festékről van szó) rendkívül kedvező az ára, 20perc és egy óra alatt teljesen foghatóvá válik a felület, 2 óra múlva csiszolható (ha muszáj), asztalosok és nyílászáró gyártók használják már több mint húsz éve.

Ki kell próbálni! Nincs kockázat! Olcsóbb az ára, mint bármelyik ismert márkának, tehát kár nem érhet senkit. A rengeteg magánember illetve kivitelezők rendkívül pozitív elismerése, szinte naponta beköszön áruházunkba.

2012 január 06.           Bertalan Csaba Lambériaház Kft.